V24 (23+0) IDAG!!

Skrivet: 2013-01-04 Kl. 10:20:54

Idag är dagen här,då skuttar vi in i vecka 24. Det känns ju helt ofattbart.

Just nu är jag på jobbet, och de är en lugnmorgon på birstacity.Vilket är super för mig. För idag har jag foglossning som heter duga. Jag har aldrig haft en sådan smärta som jag har nu, att det till och med gjorde ont när jag körde bil?!
Nu får jag ta mig i kragen helt enkelt och ringa till BM och se vad dom tycker om detta.

Barnet
Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma
Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Kul att de stämmer på sätt och vis de här. För i går hade jag en halsbränna ifrån HELL!
Ikväll så lägger jag ut bilder på min egna mage! :)


Och folk som tycker att JAG har en tjockmage, är de så konstigt då när ungen tar stor plats?:)
/kn

Kommentarer
0 KOMMENTARERKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0