Hemma igen!

Skrivet: 2013-03-31 Kl. 14:27:54

Nu är jag hemma efter en fartfylld tur i Vemdalen med syrran och skrotisarna. Och de gick över förväntan förutom att jag blev lite rädd ett antal gånger för Tim, han är ju lite galen så att säga. Men de gick bra, han har några blåmärken och hjärnceller mindre.

Sitter i soffan nu och väntar på att robin ska komma hem ifrån någon angling för då ska vi till gamla lägenheten och ta ut de sista som vi har skitit i ett par veckor. De som är kvar ska typ slängas bara. Men jag tycker de är så bökigt att slänga nu för tiden, för vi har INTE sorterat.. Och de är ju de man måste göra så för tiden. Så vettetusan vad vi ska göra av de.

Solen lyser och de droppar vatten ifrån taket, snacka om en perfekt dag att ställa om klockan till sommartid.<3


Vemdalen

Skrivet: 2013-03-29 Kl. 10:57:59

Fettomamma är nu påväg till Vemdalen, wihoooo!! Håller tummarna för finväder och ett brunt ansikte! Ehehe <3

/kn


34 dagar kvar.

Skrivet: 2013-03-29 Kl. 09:38:24

OMG! Jag är i v36 (35+0) idag! Det är ju helt sjukt, och inte bara med de. Min bebis är färdigutvecklad nu också. Han ska ju bara lägga på sig massa fet och sen är han liksom klar. Min bebis. Åh jag längtar tills han är ute så jag slipper att ha ont och vara otymplig. Jag vill helt enkelt kunna ta på mig mina strumpor och gå i trappor.

Nu ska jag packa ner de sista inför fjällen resan tillsammans med min syster och hennes små skrotisar. Lite mat och så som ska ner. Tänkte diska här i lägenheten så robin kanske orka ta hand om sin egen disk medans jag är borta. :) kommer bilder på magen och lite info om just v36 senare.

NU BLIR DE FRUKOST! <3
/kn


Mot stan och hålla tummarna för jossans skull.

Skrivet: 2013-03-28 Kl. 09:08:06

Nu ska jag göra mig klar och sedan fara till stan för att träffa jossankossan min saknade vän. Vi ska bland annat besikta hennes Ford. Men frågan är om den går igenom, varken hon eller jag har ju tur med bilar. Haha.

Men klickade in på mina preggoappar nu imorse efter som 3/4 vill att vi ska ändra veckodag idag medans jag och barnmorskan envisas om fredag. Men en utav apparna som (den som ändras imorgon) den har 10 små hjärtan så man kan se hur många månader man har gått och hur många månader de är kvar! Och jag insåg nu att jag bara ha ett hjärta kvar!! SHIT!

/kn


Nästa vecka är det april

Skrivet: 2013-03-27 Kl. 08:36:33

Igår tyckte jag att jag var uppe med tuppen, men vad är jag då idag? Vaknade 7.44! De här går ju inte i längden.

Ligger i sängen och kollar ut genom fönstret, ser ut att bli en toppen dag idag. Synd att jag inte har några ute möbler, då hade jag ju kunnat suttit ute iallafall. Ute med en kopp.. Vatten? Liten kaffe kanske.

Men fick lite panik när jag inser att det är april nästa vecka, och då är de ju bara några få veckor kvar tills bebis ska ploppa ut! Helt sjukt!! Men som jag längtar, jag hoppas att jag slipper gå över i två veckor, de skulle ju varit ett helvete. Så håll tummarna för mig.

Kollade på gravidappen hur många % jag har gått av graviditeten, och den ligger snart på 90%!! Då är de bara snart 10% kvar, tyckte nyss jag strävade efter 50%. Haha.

/kn


Uppe med tuppen

Skrivet: 2013-03-26 Kl. 09:27:40

Uppe med tuppen! Vaknade sisådär 8.30. Inte alls min grej, jag brukar ju åtminstone vakna 10 men icke idag.

Just nu ligger jag och kolla på magen lite, lilleman hickar för fullt! Ska strax kliva upp för min mage kurrar så in i bomben.

Idag har jag ingenaning vad jag ska göra, vi få se. Solen är ju framme, kanske man ska ta en dejt med den?

/kn


Hemmis

Skrivet: 2013-03-24 Kl. 14:09:39

Home home home! Im home!!
Vad är det man säger, borta bra men hemma bäst? Skönt att vara hemma till min soffa, min toa, min säng och bäst av allt, min dusch! Men nu är det inte länge kvar tills jag drar upp till Vemdalen igen, nämligen på fredag drar jag igen. Jag Tina och Tinas barn! Fredag till söndag.

Idag, blir de nog bara slappa och en liten sväng till Ica för att handla lite nödvändiga saker så man överlever.

Imorgon blir de birsta för lunch med 3 andra gravida brudar, josefine Nathalie och frida. Efter de ska jag vara med tessansessan och såååå.

/kn


Ensam svullen och gravid!

Skrivet: 2013-03-23 Kl. 12:32:40

Mamma och pappa lämnade mig, hur kan man lämna ett fettopreggo ensam i fjällen! Haha! Dom och några vänner till dom drog till någon stuga med skotrarna, och hur fubbigt är inte de då? Det är ju JAG som vill åka skoter. Men fogarna säger stopp och nej.

Så här sitter jag, med filt, försmåa täckbyxor, mammas jacka och mammas mössa. + svullen. Haha, nästan så att jag känner mig lika vacker som en prinsessa. NOT!

Niklas kom på besök med sin skoter också, han är i storhogna med hans flickvän och hennes familj. Så de var ju kul med lite besök. :)

Såg att jag hade fått en och annan "fräknar"? En fräkne? Fräknar? Ja inte vet jag.. Men en och annan prick på näsan sen igår. Hoppas på liiiiite färg i ansiktet idag så jag slipper se död ut!

NU kyckling och broccoli paj och vatten så klart!

40dagar kvar tills jag ska bli mamma!
/kn


Elton och jag chillar

Skrivet: 2013-03-22 Kl. 14:24:44

Myser och halv vilar lite med brorsan :)


Välkommen v35 och 41 dagar kvar.

Skrivet: 2013-03-22 Kl. 14:23:30

Vecka 35 (34+0) och 41 dagar kvar tills bebis ska vara här.
Så vad ska jag säga idag då, han är pigg och alert bebis (hoppas han sparkar sig less i magen istället för i verkligheten). Lite bristningar har uppkommit, på låren och rumpan. Mindre kul, men som tur är bleks dom bort och det kommer något gott ut detta.

Idag har vi solat och varit på skalet och kollat på lite affärer och varit på Ica. -4 grader och strålande sol. Helt underbart. Men jag blev tvungen att gå in för mina fötter höll på att frysa ihjäl, gå av helt enkelt. Jag har ju inga vinterskor som jag får plats i. Ehehe vätska vettuuuhuhu!

Gladiatorerna ikväll, heja heja!
/kn


Fjällresa

Skrivet: 2013-03-21 Kl. 14:30:38

Idag ska jag åka till Vemdalen tillsammans med mamma och pappa. Det blir bara till att slappa för min del då jag inte kan gå, har blivit sämre igen i fogarna. Jag hade en vecka typ som jag var bra och nu är de onda och knakande tillbaka. Samt all vätska jag har i kroppen nu, GAH vad det gör ont i fingrarna. Pekfingret kan jag inte börja nu för att de gör så ont pga av vätskan. Mamma hade likadant när hon va preggo tydligen.

Men nu åker vi och kommer hem på söndag, gissa om jag kommer att sakna robin. :( buhu! Men han ska ju ändå bort till nå fjäll för att fiska, han åker imorgon och kommer hem på lördag. :)

Imorgon går jag in i v35, sjuuuuukt!

/kn


Låt dagarna flyga fram!

Skrivet: 2013-03-19 Kl. 13:04:11

44 dagar kvar tills bebis är beräknad! Förstår ni? 44dagar.. Det är ju ingenting men för mig känns de som en evighet! Men jag har börjar sett ljuset i den långa mörka tunneln faktiskt. Så nu hoppas jag att dom sista 44 dagarna sätter fart.

Men all vätska i min kropp har gjort så jag fått smärta i lederna, iallafall i fingrarna. Jätte jobbig och konstig smärta. Får trycka i mig värktabletter och se glad ut. Och nästäppan! Herregud, killmeee!! Trodde jag skulle klara mig bra ifrån den, men ICKE! Hoppas den försvinner snart också, jag vill inte ha så här ända fram till BF.

Runt klockan 5 idag så kommer elin jonsson hit på middag och ska väl spendera kvällen med mig, lite utan kvällen iallafall, sen kommer även Josefine nordlinder också efter hon har ätit middag, blir väl runt 6 halv 7! Vilket lyx! :)

NU, slappa och lyssna på bok samt kolla på tv :)

/kn


Barnmorske besök.

Skrivet: 2013-03-18 Kl. 13:14:55

Imorse klev jag och robin upp klockan 7, uppe med tuppen. Men idag var de sista mötet för föräldrargruppen och idag handlade det om amning och tiden efteråt. Jag tyckte de va riktigt intressant, men jag vet inte om robin tyckte de kanske. Men sen mitt i gruppmötet så drog vi vidare till barnmorskan vilket visat högt blodtryck för min del.. Lite nervöst tycker jag. Men ingen havenskapsförgiftning iallafall eftersom jag hade ingen äggvita i urinen.

SF-måttet var på 32cm vilket var normalt och hjärtaljudet på lilleman var 140slag/minut. Så de var ju super!

Så nu ligger jag i soffan och kollar på tv och robin sover lite innan han ska iväg att jobba. 14-00 jobbar han idag så jag får äta middag själv:( hatar att äta middag själv. Men men. :)

/kn


1/4 milstolpar i livet.

Skrivet: 2013-03-16 Kl. 09:40:10

De är ingen vanlig dag för det är Robins födelsedag hurra hurra hurraaaaaa!! Han blir hela 25år idag, 1/4 milstolpar i livet. Först 25,50,75 och 100år och jag hoppas att få spendera alla med dig. <3 jag älskar dig.

Men han fick jobba i helgen så jag ligger fortfarande i sängen och ska snart kliva upp för att käka frulle. Ska göra mig klar för sen ska jag till Tina, ska vara barnvakt i 4 timmar åt Tea och Tim för Tina ska jobba. Så undra vad vi ska göra idag då. Få väl se vad vi hittar på. OM jag ens kan göra något, har ju inte ställt mig upp ens. Haha.

Men igår så var jag och robin och shoppade till han (födelsedags present) och sen bjöd jag på bio. Hans och Greta. Helvete va den va bra. Den måste ni se. Vi såg den i 3D så jag kaaaanske hoppade till ibland. Haha.

/kn


veckobilder 34 (33+0)

Skrivet: 2013-03-15 Kl. 13:37:00
Vecka 34 (33+0)
48 dagar kvar tills bebis ska vara beräknad. <3

Barnet
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Vikt 2 350 gram. Längd 44cm ifrån topp till tå.

Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slänger in några bilder, det finns lite gosedjur därbak om ni vill titta på dom. haha :D

/kn












Bara ett och ett halft hjärta kvar. <3

Skrivet: 2013-03-15 Kl. 10:54:45

Välkomnar v34(33+0) idag med öppna armar. Helt fantastiskt att det inte är så mycket kvar alltså. Helt underbart, jag ser ljuset i tunneln, trots att risken finna att jag kan gå över i två veckor. Men självklart få lillman komma tidigare, han är så välkommen ut när han vill :)

Just nu ligger jag i sängen och dreglar efter en avokadomacka med stekt ägg på, men vem fan orkar kliva upp ur sängen då? Inte jag.. Så jag får väl ligga här ett tag till innan de blir godfrulle. Efter de ska jag nog plocka lite samt lyssna på bok, 50 nyanser av frihet? Eller mörker? De är tvåan jag läser iallafall. Bra spännande. Men sen har jag ingenaning vad jag och prisen ska göra idag, jag hoppas han vill vara med mig också. Han slutar iallafall klockan 14.00 så håll tummarna att han vill vara med mig. Haha. :)

Jag har iallafall lånat med mig kryckor hem som jag kan belasta mig på när fogarna är som värst. Så de känns ju bra. :) har läst att det är många som har blivit hjälpta och "fri" igen bara för att dom kan röra på sig som folk.

Bild kommer senare :)
/kn


Min bökande son har blivit lugn.

Skrivet: 2013-03-12 Kl. 22:31:54

Min son, min sparkande son. Han är verkligen bra på att sträcka på sig, buffas och "trycka" sig utåt. Min mage ser ut som en monstermage på kvällarna MEN idag har de varit lugnt. Eller han har varit lugn. Idag har jag bara haft sjuka sammandragningar, mycket, länge samt att jag mått lite illa ibland pga av dom. Men nu har lilleman vaknat lite till liv och buffas lite smått, inte så mycket som han brukar göra. Vem vet, kanske börjar bli trångt nu!:)

Men dag hann jag bara äta frukost tills marie kom och hälsade på med kladdkaka och glass och jag bjöd på kaffe, ehehe! Men sen åkte vi till Maries sons dagis och hämtade upp Alvin och åkte till henne sen. Blev ännu mer skit snack och hon bjöd på middag också. Mums, jag har haft tur idag. Efter ett tag så kom min älskade sambon och va med oss ett tag sen åkte vi hem.

Så nu har vi bara slappat och kollat på tv idag, för jag har haft ont i fogarna idag. Så otroligt ont i fogarna också :( jag vill att detta ska vara över så jag kan röra på mig igen.

/kn


Helgen och imorgon :)

Skrivet: 2013-03-10 Kl. 18:38:50

Slänger in ett mobil inlägg och hoppas på att de inte blir allt för mycket stavfel ;) men igår så hade Josefin och elin fixat en babyshower till mig, helt otroligt underbart snällt och superroligt. Jag fick jätte fina kläder till lilleman, massa bra att ha grejer som blöjor, salvor, snorsug, babytopps, tuggring, gosedjur och herregud vad grejer jag fick :) helt underbart gulligt. Men vi lekte lite lekar, käkade lunch och snacks och surrade massor. Super trevligt iallafall.

Nu idag så har jag och robin åkt till den gamla lägenheten för att tvätta lite, bland annat de nya babykläderna som jag fick igår. Sen har vi fått främmande en sväng av Lena och Lars (Robins manna och hennes man) sen när dom drog så kom min mamma och pappa på en kaffe. Dom hade ju vägarna förbi eftersom dom var påväg hem ifrån fjällen :)

Imorgonbitti så ska jag på andra föräldraträffen och robin kan inte följa med :( synd eftersom imorgon ska de handla om förlossning och snitt. Hade ju självklart velat haft honom som stöd då men jag får så lov att klara mig själv. De börjar klockan 9-11 och efter de har jag ingenaning vad jag ska hitta på. Få se om jag blir kvar i stan eller om jag åker hem.

Slänger in lite mobil bilder på de jag fick igår :)

/kn


Gissningsleken.

Skrivet: 2013-03-08 Kl. 12:17:38
Nu har jag upptaterat med lite nya gissningar, Är det fler som är sugen på att gissa så släng in en kommentar så fixar vi de :) Så himla roligt att se vad folk tror på :)
 
 Tänkte att ni läsare ska få gissa
*Datum
*Vikt
*Längd
på min älskade lilleman som är beräknad att ploppa ut den 2/5.
 
Mamma (mormor) 
Datum : 24/4
Vikt : 3800g
Längd : 52cm
 
PappaRobin
Datum : 28/4
Vikt : 3700g
Längd : 51cm
 
MammaKajsa 
Datum : 2/5
Vikt : 4100g 
Längd : 53cm
 
Matilda Jonsson
Datum : 6/5
Vikt : 4200g
Längd : 54cm
 
Moster Rikke
Datum : 7/5
Vikt : 3600g
Längd : 50cm
 
Helené
Datum: 8/5
Vikt: 3542g
Längd: 51,5 cm
 
Josefine  
Datum: 26/4 
Vikt: 3850g 
Längd:52 cm

Sofia
Datum: 6/5 
Vikt: 3600g 
Längd: 52 cm
 
ElinA
Datum: 4/5 
Vikt: 3620g 
Längd: 53 cm
 
ElinJ   
Datum: 2/5 
Vikt: 4200g 
Längd: 52 cm
 
Tessa
Datum: 11/5
Vikt: 3987g
Längd: 53cm
 
NYA GISSNINGAR!
 
Josefin
Datum ; 27/4
Vikt ; 3980
Längd ; 53cm
 
Moster Tina
Datum ; 1/5
Vikt ; 3750
Längd ; 51cm
/kn

vecka 33 och 80% av graviditeten är klar.

Skrivet: 2013-03-08 Kl. 12:13:03
Då välkommnar jag vecka33 (32+0) med öppna armar.
Nu känns det lite bättre när solen börjar visa upp sig under dagarna och dagarna går lite fortare än förut, samma gäller då veckor.. Så vem vet, bebis kanske kommer snart. Idag blir de ett snabbt inlägg då jag sitter vid datorn och har inte så mycket batteri då jag inte har någon aning om vart jag har förlagt laddarn, vem vet.. den kanske till och med är kvar i gamla lägenheten?

Men slänger in några bilder som jag tog imorse på mig och magen.. eller magen och benen kanske man ska säga.. Jag ser förjävlig ut.. Fetthår, uppsvullen och inge smink, så hoppar ni nöjer er med magen och lillemans säng :)
 
Men idag kommer även Josefin idebring hit på besök, kommer bli supermysigt. Och kul för henne att få se vår nya lägenhet och lillemans sovrum.. Alltid lika kul att visa upp de :)
 
 
 
 
Nu är äntligen sängen monterad och bäddad, Lilleman får snaaaart komma ut :)
/kn
 

Både idag och igår.

Skrivet: 2013-03-06 Kl. 11:45:10

Idag ska jag till läkaren 14.15 har jag tid. Ska börja göra mig klar nu så jag slipper stressa. Min kropp och jag klarar inte av stress nu för tiden. Men jag ska även vara med Alexandra idag också, så hon ska följa med till läkarn och sen ska vi dra ner på stan för en fika :) ska bli super mysigt. Man får passa på att ta två flugor i en smäll när man är i Sundsvall.

Igår så var jag med mamma på stan, fikade och kollade runt i olika butiker. Sen åkte vi hem till Tea för att hämta upp henne, vidare till birsta för att äta middag där. Blev donken, sen kollade vi på yohijo (?) men de ångrade jag ju ganska snabbt! Helvete vad folk de var där alltså. Men Tea fick en bra plats på andra våningen och två större tjejer stog bakom för henne så att hon inte skulle bli klämd. Lillhjärtat.

Men som sagt, göra mig klar för läkaren och fika står på schemat idag.

Bjuppar på en gammal bild på mig och teapruppen! Så söta.
/kn


Birsta och barnmorska

Skrivet: 2013-03-04 Kl. 12:55:45

Idag klev jag och robin upp klockan 7.00 för att göra oss klara inför första träffen med föräldragruppen. Och de gick ju bra. Pratade inte så mycket om just förlossning denna gång utan mer en presentation om oss och vad vi ville veta om framtiden. Efter de så hade vi tid hos barnmorskan och jag tyckte att hon sa att sf-måttet va 31cm och hjärtslagen var på 145slag/minuten så nu är jag på normalkurvan igen i sf-måtten.

Efter de så drog vi till Ikea och köpte lite saker till nya lägenheten. Duschdrapperi, lampor och lite sånt. Så snart kan vi duscha hemma också istället för att åka till den gamla lägenheten. :) sen åkte vi till rösta, där vi köpte mattor och lite små tjaffs. Så så mycket har jag redan hunnit med.

Nu är vi påväg hem och jag ska sussa lite tror jag. Helvete va trött jag ÄR! Men tror jag även skulle träffa josefine sen också och titta hur dom har fått de :)

/kn


Mar. 03, 2013

Skrivet: 2013-03-03 Kl. 12:32:56

Lägger in en veckobild som jag totalt har glömt bort att göra. Jag skyller på flytten. :)

Idag ÄR det min födelsedag och det firas med att elin, Jimmy och manne kommer på besök :)

/kn


Sammanfattning

Skrivet: 2013-03-02 Kl. 19:45:23

Snacka om vilken dag. Släkten har varit här och firat mig och Tina Tea och Tim stannade kvar och åt middag här. Myspys. Men helskotta vad trött jag är nu. I kropp och själ.

Jag och älskling ligger och slappa i soffan och jag inväntar melodifestivalen medans robin spelar spel på ipaden. Han hatar ju melodifestivalen, jag själv tycker att det är otroligt mysigt fast de är mycket skit låtar. Men kul, speciellt nu när jag är gravid och varje gång de blir en ny vecka för mig så är de ju ett nytt avsnitt av mello. Jag kan liksom räkna ner tillsammans med de :)

Men fogarna? Jag tänker inte ens ta upp den smärtan alltså. Jag har aldrig varit så dålig och haft så ont som jag har haft idag och igår.. Helvete vilken smärta. Hoppas på en bättre dag imorgon :)

/kn


En toppen fredag :)

Skrivet: 2013-03-02 Kl. 09:00:16

Igår började vi ju flytta in i nya lägenheten och inatt sov vi faktiskt där också. Vi hann med så otroligt mycket igår samt att vi fick en superhjälp också av marie, mattias och Jimmy. Fast de var ju grabbarna som bar och kämpade ;) Bodil kom lite innan och hjälpte mig med porslinet i köket, helt underbart och ett stort tack till hjälpen :) elin och lillemanne kom förbi lite senare på kvällen, så lite snack med henne innan sömn.

Nu ligger jag nyvaken i sängen och vill kliva upp och fara till gamla lägenheten och hämta lite små grejer. Men måste ju vänta på prinsen som sover som en stock. Jag kan ju inte bära själv. Jag bar ut 4st sommardäck igår innan jag skulle fara och hämta vagnen. Ur bilen rullade dom till vår andra bil, på blåis, gravid och foglossning. Efter de så var jag helt förstörd hela dagen. Så hoppas på en bättre dag idag, men de känns som så. Så inge tunga lyft för mig idag. :)

Känner mig inte stressad, för jag ska ha kalas idag i nya lägenheten. Eftersom jag fyller ju hela 21år imorgon och mamma skulle jobba dygn så de fick bli idag. Men de ska nog gå bra. Bara gardiner som behövdes upp nu.. Sen att det är lite tomt på väggarna, de får dom ta :) men mamma och pappa kommer tidigare och ska hjälpa till att fixa och dona innan släkten min kommer :)

Igår: hämtade ut vagnen <3
Fick nyckeln till nya lägenheten<3
Flyttade in <3
Sov över <3
Samt att jag klev in i v32 (31+0) <3
Snacka om lyckofredag.

Fick pizza igår av sambon och insåg att jag har de perfekta bordet för en gravid. Drickan på magen och fri händer till pizzan. Haha
/kn


RSS 2.0