Sämst, jag vet.

Skrivet: 2013-02-28 Kl. 10:04:32

Jo visst har jag varit dålig på att blogga just nu. Men har mina anledningar. Allt packande inför flytten och sen har jag varit ute och ränt. Jag har till och med varit i Kramfors och hälsat på min gamle vän Emma och hennes lillebebis som inte är bebis längre! Haha.

Men nu kommer de ett snabbt inlägg. Nu blir de käka frukost som fan. Jag och bebis håller på hungra ihjäl. Sen blir de packning till flytt. Toan och sen är de lite av köket kvar som jag ska slänga ner. + att jag ska ju lyssna på bok två av 50nyanser så hoppas man att tiden går fortare.

NU DÖR VI AV HUNGER! Pusshej!
/kn


hickhick

Skrivet: 2013-02-25 Kl. 13:40:52
"du har plats 467 i kön..."
försäkringskassan vetttuuu.. tror dom dödar mig lite smått, så passar på att slänger in ett blogginlägg i väntan på min tur. Det är andra gången idag jag ringer till dom, första gången var det om gravidpenningen som jag sök om.. Skulle bara kolla vad det sitter i eftersom jag skickade in allt i början på januari, men då är det ju hos mitt företag de sitter i. Att dom inte har skickat in alla uppgifter.. fuck that. Och nu ringer jag angående min sjukskrivning, jag har liksom inte hört något om de.. Om jag får pengar ifrån dom eller inte.. Jag fattar ju ingenting så lika bra att ringa och snacka med dom, eller vad säger ni? :)
 
fint väder idag, och jag sitter inne.. Jag har liksom inte pallat gjort något. Måste duscha och greja innan jag kliver utanför dörren.. men har jag ens orkat palla mig till duschen då? NEJ! latgris. Robin slutar att jobba klockan 14,00 men tror han inte ville vara med mig idag..få snacka med honom när han kommer hem. Tror han skulle till hans pappa och fixa lite med skotern eller något. 
 
Wops så var jag på plats 95 säger dom nu i telefonen. känns ju lite bättre än 467. haha! :D
 
åh juste, inatt har jag inte fått sovit mycket eller. Lilleman har haft hicka hela natten känns det som, och har han inte hickat då har han haft karateträning.. helvete.. samma imorse också, JAG VAKNADE UTAV ATT HAN HADE HICKA.. hur mycket party kan man ha i magen va! haha

inge brun just eller..
 
/kn
 
 

upptatering utav folks gissningar.

Skrivet: 2013-02-25 Kl. 00:00:36
 Tänkte att ni läsare ska få gissa
*Datum
*Vikt
*Längd
på min älskade lilleman som är beräknad att ploppa ut den 2/5.
 
Nu har jag upptaterat med lite nya gissningar, Är det fler som är sugen på att gissa så släng in en kommentar så fixar vi de :) Så himla roligt att se vad folk tror på :)
 
Mamma (mormor)
Datum : 24/4
Vikt : 3800g
Längd : 52cm
 
PappaRobin
Datum : 28/4
Vikt : 3700g
Längd : 51cm
 
MammaKajsa
Datum : 2/5
Vikt : 4100g
Längd : 53cm
 
NYA GISSNINGAR!
 
Matilda Jonsson
Datum : 6/5
Vikt : 4200g
Längd : 54cm
 
Moster Rikke
Datum : 7/5
Vikt : 3600g
Längd : 50cm
 
Helené
Datum: 8/5
Vikt: 3542g
Längd: 51,5 cm
 
Josefine  
Datum: 26/4
Vikt: 3850g
Längd:52 cm

Sofia
Datum: 6/5
Vikt: 3600g
Längd: 52 cm
 
ElinA
Datum: 4/5
Vikt: 3620g
Längd: 53 cm
 
ElinJ   
Datum: 2/5
Vikt: 4200g
Längd: 52 cm
 
Tessa
Datum: 11/5
Vikt: 3987g
Längd: 53cm
/kn

 

checklista

Skrivet: 2013-02-24 Kl. 23:50:00
Passerade milstolpar
* att vara i v12 - check
* att varai i v13 - check
* ultraljudet (v18-19) - check
* att vara i v20 - check
* att vara i v25 - check
* Tina fyllt år - check
* att ha 100dagar kvar till BF - check
* alla hjärtansdag - check
* varit gravid i 200 dagar (80dagar kvar) - check
* att vara i v 30 (29+0) - check
* att vara i 31 (30+0) - check
* tredje och sista trimestern - check

Det är milstolpar jag har haft till nu, och de känns ju skönt att ha lite att checka av i listan man har, sen ju mer man checkar av ju mer inser man att de faktiskt ska komma en bebis snart.
 
De jag har kvar i min lista är.
* hämta vagnen (Denna vecka)
* min födelsedag (3/3)
* Robins födelsedag (16/3)
* flytta till nya lägenheten (1/3)
* fixa babyrumnet (Så fort lägenheten är klar)
* 50, 40, 30, 20, 10, 5 dagar kvar.
 

Jag är ingen stålkvinna

Skrivet: 2013-02-24 Kl. 20:34:11

Här ligger jag i soffan och tycker synd om mig själv. Sammandragningar, foglossningar och trött i kroppen. Men jag få skylla mig själv. För när robin drog här ifrån och skulle på möte så började jag plocka igen. Packat ner två till lådor och diskat de som fanns.

Så nu får jag skylla mig själv.
Ps, har "läst" klart första boken nu av 59 nyanser, är inne på nr 2 nu.

/kn


Helt slut

Skrivet: 2013-02-24 Kl. 17:07:18

Pjuuuuhhh! Det är det enda jag kan säga nu. Har packat massa kartonger nu och rensat återigen Robins lilla garderob som verkar svälja en hel butik med grejer. Men nu är det bara släng grejer kvar där så alla grejer han ska ha kvar är i kartonger nu. Jag hjälpte till att packa hans kläder så imorgon tror jag sätter fart med köket och lite av vardagsrummet. Jag vill liksom i stressa dagarna innan flytten.

Men just nu är jag less på att bo i en labyrint med flyttkartonger, sopsäckar + en gravidmage på detta. Gissa hur många gånger på en dag jag går in i allt? Pjuh, tur jag inte har lätt att få blåmärken. Haha :)

Eftersom det är söndag idag och vi har varit så duktiga med allt packande så ska vi käka hämtmat idag. De blir hamburgare. FYFAN va gott och helvete vad jag är värd de. Haha :) prinsen bjuppar idag, man ha tur.

/kn

https://cdn3.cdnme.se/349034/6-3/pic_512a3a7c9606ee67b18c2742.jpg" class="image">


Sidsjön i fin vädret

Skrivet: 2013-02-23 Kl. 16:12:23

Idag klev både jag och robin upp tidigt, 9.00 ringde klockan. Han tog bara på sig sina kläder och drog till sin pappa medans jag drog mig i sängen en timme innan jag gjorde mig i ordning och for till mamma min. Mamma är barnvakt åt mina systerbarn medans hon sålde kläder på en liten marknad sen ska hon på 30års fest ikväll också.

Men jag mamma och barnen drog till sidsjön och va ute lite. Mamma och Tea åkte längdskidor medans Tim somnade i vagnen så vi satt mest och kollade på folk.de var angligstävling samt jätte mycket med folk i backen. Sen käkade vi lire korv med bröd när längdskidåkarna var tillbaka. Efter de så drog vi hem till mamma och fortsatte busa i en stor snöhög. Och nu är vi helt slut alla här. Ja förutom lilletim då men det är ingenfara, han springer runt här och dra oss andra i näsan ;) haha sötnos.

I kväll blir det nog chips och dipp som jag har liggandes hemma och vill bli uppäten :)

/kn


Bild

Skrivet: 2013-02-22 Kl. 20:58:44

Veckobild 31 (30+0)


Vecka 31

Skrivet: 2013-02-22 Kl. 15:07:50

Underbara fredag och välkommen vecka31 (30+0). Tror bebisen också gillar att det är fredag, för han är på partyhumör tror jag. Dansar otroligt mycket i magen, samt lite hicka i mellan åt! Tur att de inte är fyllehicka lillen ha, folk brukar väl ha de på fredagar. Haha :)

Sovit otroligt dåligt idag, men tänk för att de skiter jag i, bara för att det är fredag. Sen insåg robin att hans nycklar är borta, hoppas dom är på jobbet hans där han är nu och letar.. Håller tummarna. Men vi har kommit fram till att det blir tacos till middag idag, så tror både han och jag längtar till middagen då de blir lite positivt under dagen :) och ikväll blir det nog bara myspys.

Men välkommen lilleman till en ny vecka. Slänger in en bild jag tog imorse när jag låg ner, min stora mage försvinner liksom då. Bättre bilder senare idag :)


Torsdag

Skrivet: 2013-02-21 Kl. 20:16:30

Det blir mycket mobil inlägg nu när det är så stökigt hemma i lägenheten. Flyttkartonger tamefan överallt. Men så är det väl innan man flyttar.. Så jag orkar inte släpa fram datorn..

Men idag har jag besiktat audin och den gick inte genom (vilket vi redan visste). Olje läcka bland annat, så nu ska vi fundera på om det är värt att laga den eller prova sälja den billigt så får köparn laga den helt enkelt. För just nu innan bebis kommer så känns det inte rätt att lägga flera tusen på en bil istället för bebis.

Imorgon är robin ledig, och jag hoppas att han inte ha planerat något, jag vill vara med honom. Hitta på något och bara mysa med min älskade sambo. Men man vet aldrig om han har något annat lurt i mössan.

Fredag imorgon som sagt = ny bebis vecka. Så v31 (30+0) då.. En av apparna blippade till imorse och sa att jag var i v31 idag, och herregud vad veckan har gått fort inser jag då.. Redan tänkte jag. Ja vissa veckor går fortare än andra så är det bara. :)

/kn


Hur mycket kan man sakna och älska en människa?

Skrivet: 2013-02-18 Kl. 22:44:40

Hur mycket kan man älska en människa? Jag är så stolt över mig pojkvän, sambo och fästman. Vad han än gör så är jag så stolt över honom, stolt över att han är min. Ligger i soffan nu och känner att jag saknar min älskade robin nu när han är på jobbet och slutar 00.00 ikväll. Åh, imorgon få vi ses igen eftersom jag förmodligen kommer att sova som en stock när han kommer hem. Min fina älskade bästa. <3

Idag har jag varit med Josefin, vi hälsade på min mamma en stund sen drog vi till donken i birsta och käkade där med andreas :) sen åkte jag typ hem igen :) så nu ska jag trycka i mig lite kvällsfika innan jag hoppa ner i sängen. Godnatt.

/kn


Slappdag till dampattack.

Skrivet: 2013-02-17 Kl. 18:44:32

Jag passar på att slänga in ett snabbt mobil inlägg.

Idag till morgonen har jag bara slappat, jag klev upp runt 9 och robin klev upp runt 12 så jag käkade frukost i lugn och ro samtidigt som jag lyssnade på boken. Helt fantastisk bok de där. (50 nyanser av honom). Sen har jag kollat på när robin har packat ihop tre st flytt lådor.

Sen drog vi till hans pappa för att hämta lite svartsäckar så vi kan slänga massa skit. Jag har ju en samlare till sambo!;) men blev lite fika hos honom innan vi drog vidare till Ica för att handla middagen, tacos! Mums. Jag gjorde en egen guacci (ehehe stavning) som blev helt fantastisk.

Sen fick jag damp som vanligt och började röja med skrubben. Så två fulla svartsäckar och en kartong med bara SKIT som robin har sparat på.. Helt sjukt. Men sen ska kroppen från. Onda sammandragningar och foglossning. Så nu ligger jag i soffan och tänker på kiwi som jag ska äta senare. + att lilleman har hicka nu. Haha vilken irriterande underbar känsla ändå.

/kn


BILD!

Skrivet: 2013-02-16 Kl. 22:56:22

Eftersom jag ljög igår och inte la ut någon bild på magen så gör jag det nu istället efter jag har mulat i mig massa chips och dipp. Ehheheh <3

Min navel vill liksom ploppa ut nu också.. Unge.

/kn


Vikt, längd och datum. Hur tror ni?

Skrivet: 2013-02-16 Kl. 13:40:19
Juste, har tänkt att skriva ut de här i flera dagar men glömt bort.
 
Tänkte att ni läsare ska få gissa 
*Datum
*Vikt
*Längd
på min älskade lilleman som är beräknad att ploppa ut den 2/5.
 
Mamma (mormor)
Datum : 24/4
Vikt : 3800g
Längd : 52cm
 
PappaRobin
Datum : 28/4
Vikt : 3700g
Längd : 51cm
 
MammaKajsa
Datum : 2/5
Vikt : 4100g
Längd : 53cm
 
Så det är bara att slänga in en kommentar och chansa på vad ni tror. De är ju alltid kul att kunna gemföra med andras svar och sen faktiskt se vem som hade rätt, eller va närmast sen när han är ute :)
 
/kn

Vecka30

Skrivet: 2013-02-16 Kl. 13:28:12
Vecka 30 (29+1)
 

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


skvalp skvalp.

Skrivet: 2013-02-16 Kl. 13:23:51
det skvalpar om mig, speciellt mina händer och fötter. ojoj, redan nu? hur ska detta sluta. Men vecka30 känns helt underbart, nu är det bara 10 veckor kvar, eller 11veckor blir de väl? jag fattar inte hur man ska räkna och när bebben ska komma egentligen. Men en vecka närmare den dagen jag kommer att få träffa dig, jag längtar så mycket. VI längtar så mycket tills du är här med oss. <3 lilleman.
 
Idag har jag bara lyssnat på bok i tre timmar, diskat lite och nu sitter jag här och kollar lite halft på film. Vingar av glas går nämligen på tv.. Och Robin är på kalas han, så jag väntar tills han kommer hem också. Har ingenaning vad vi ska göra idag eller äta idag. Få ta dagen som den kommer tror jag. :D
 
Jag ljög lite igår och sa att jag skulle lägga upp en bild, men insåg att jag inte hade något batteri på kameran så de kommer förmodligen en mobilbild senare idag. .Få se om Robin pallar ta en bild! 
 
/kn
 
 

Vecka 30 (29+0)

Skrivet: 2013-02-15 Kl. 13:45:53

Idag välkomnar jag en underbar fredag samt vecka 30 (29+0) för min egen del. Fattar ni? Vecka30!!! Tiden går nog fortare än vad jag trott. Just nu så bloggar jag via mobilen. Tänkte slänga en ett inlägg senare via datorn. Och då blir det nog en bild och lite fakta om just v30.

I två dagar har jag varit helt fast, jag läser 50 nyanser av honom! Shit alltså vilken bra bok. Jag lyssnar dock på boken för jag orkar inte palla mig ner mot stan för att köpa den. De enda som är så segt med att lyssna är att hon läser så segt. Jag kan ju inte liksom "snabb läsa" mig igenom vissa ställen. Men tillbaka till boken. Jag älskar den. Jag längtar tills jag vaknar på morgonen, ta snabbt på mig hörlurarna och börja lyssna, lyssnar ända fram till två då robin slutar och sen kanske jag lyssnar lite innan jag går och lägger mig, beror på vad som är på tv.. Men Gud så bra den ÄR! Läs den brudar.

Idag så ska vi tydligen på middag hos Robins mormor och Bengt, för Bengt fyller nämligen år. Så de blir lite middag där då. Får se hur länge jag pallar vara där, inte lätt att vara gravid inte.

Men min prins kom hem med körkort igår också, min alla hjärtans dag kunde inte bli bättre än så. Jag är så lycklig och stolt. Min älskade pojkvän kan köra mig till bb. Haha.

/kn


Uppdatering för dagen.

Skrivet: 2013-02-13 Kl. 16:18:21

Idag blev det lunch med sofia på birsta och massa snack. Tiden bara sprang iväg. Men så blir det när man har mycket att prata om. Eftersom tiden sprang iväg så fick hon följa med mig att hämta Tea på dagis, efter de så drog vi till birsta igen för att driva lite tid. Lunch till Tea och en helt ny outfit fick hon.

Själv så har jag svullit i ansiktet och har sjukt mycket vatten i bena/fötterna. Hoppas att det blir bättre. NU när jag har skrivit ut de här så ni som läser min blogg behöver inte påpeka de när vi ses. Inte så kul att höra av alla man träffar att man har vätska i ansiktet.

Vi rullar mot mormor runt 17.30.
/kn


Bebis och jag.

Skrivet: 2013-02-13 Kl. 10:19:23

Idag har jag varit vaken sen 5.15 för robin klev upp då och jag kunde inte somna om. Im dead.

Men klockan 9.00 var jag i stan för att träffa min barnmorska för att mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Hjärtljuden låg på 145 denna gång (150slag/min sist) och måttet på bebis/magen var 28cm så jag låg lite över den normala kurvan. Men så kan de va sa barnmorskan, det går lite upp och ner.

Senare idag ska jag hämta Tea på dagis och vi ska vidare till mormor min som fyller 75 år idag, min fina pigga mormor. Hoppas hon lever 100år till, MINST.

Nu ska jag väl iväg till fröken fräken för att köpa blomma till min fina mormor.

/kn


Söndag <3

Skrivet: 2013-02-10 Kl. 22:31:36

Söndag söndag och min underbara söndag.
Är återigen hemma efter 4 supermysiga dagar i fjällen. Otroligt slappa dagar dock. Men vad ska man göra om smärtan är för smärtsam? ;)

Men nu är jag äntligen hemma tillsammans med min älskling. Min älskade sambo, min fina blivande man. Som jag har saknat honom. Kom hem, pussade på honom sen hoppade jag in i duschen för att göra mig lite fräsch. För vi sover nämligen hos mamma och pappa inatt. Har massa ärenden att göra i stan imorgon så vi passade på att sussa här då så de blir lite sovmorgon :)

Ha en trevlig kväll.
/kn


Fjällen

Skrivet: 2013-02-09 Kl. 10:39:11

Igår var jag och mamma ute och gick en kort promenad, slutade med att hon fick dra mig på sparken. Smärta och smärta. Efter de så käkade vi lunch, blev korv med bröd. Typiskt vår familj. Och sen så drog vi vidare mot skalet och var på afterski. Var 2000 pers där, as bra drag för fulla men både jag och mamma fick ont så vi åkte hem innan de ens var slut. :)

Idag ska vi bara slappa, eller vi och vi. JAG ska slappa. Jag kan inte göra så mycket, samt att de är dåligt väder också, så ute vill jag inte vara. Nä egentligen vill jag väl bara hem just nu. Kanske är därför jag är lite bitter.

/kn


Vecka 29(28+0)

Skrivet: 2013-02-08 Kl. 09:48:24

När jag var hos läkaren sist så blev jag sjukskriven, så himla skönt för mig. Så nu är jag sjukskriven pga mina foglossningar. Får bara passa på att njuta av den tiden som finns till.

Just nu sitter jag i Vemdalen med mamma och pappa och hade bara tänkt att slappa. Pappa ringde igår och sa att jag hade tre minuter på mig att bestämma mig om jag ville följa med till fjällen eller inte, och de slutade med att jag for då.

Men inatt har jag inte sovit så bra. Sammandragningar som fan, värk i fogarna, känns som att min rygg har gått av.. Ja you name it! ALLT har varit fel inatt. Ska ta en annan säng inatt och se om det blir bättre! Håll tummarna. :)

Och idag kliver jag in till v29 (28+0) och det känns ju het fantastiskt. Tänk er att det bara är 11 veckor kvar. Men kan lika gärna komma tidigare också, de vet man ju inte. Men nu ska jag kolla om jag kan ha mina täckisar som jag köpte i flera storlekar för stora för att jag hade dom när jag åkte bräda, så jag kanske kan ha dom nu? Och mammas jacka eftersom jag är för fet för min.

/kn


Helvetes dag.

Skrivet: 2013-02-04 Kl. 21:31:42

Idag så vaknade jag runt 08.?? Hur kan man vakna så tidigt på min lediga dag? Sen har jag sovit skit i natt också! Ont i magen och drömt mardrömmar! Näru! Hoppas på bättre sömn inatt.

Idag så tog jag min Audi (som tydligen skulle fungera sa robin) till stan för jag och jossan skulle kolla på en byro på erikshjälpen men vi hittade ingen. MEN jag tog iallafall bilen och var superglad att få köra min bil igen men sen när vi var påväg mot stan så börjar motorlampan lysa(!!!) kill me tänkte jag. Men så jag lämnade den hos pappa så hans polare fick kolla på den, men de visade sig att den läcker sjukt mycket olja så pappas polare fick lämna in den hos en annan polare till han!! Aja, as yrt. Men så imorgon måste jag avboka min besiktning av bilen och få den lagad innan vi besiktar den. Men en positiv sak som handlar om bilen är att jag har ju hela halvljus nu! (Köpte en ny lampa idag då ena har varit död ett tag)

Så nu slappar jag stenhårt i soffan och blänger på tv. Jag har sammandragningar hela tiden, samt att lilleman trycker på konstiga ställen i magen ...

Imorgon = work, samt ringa till Bilprovningen och läkarn!

/kn


88dagar kvar och mycket far och fläng.

Skrivet: 2013-02-03 Kl. 10:17:58

Då är det hela 88dagar kvar tills bebis kommer, gissa OM jag vill att dom 88 dagarna ska gå fort? Men idag fick jag äntligen sova "ut" mer än vanligt, vaknade nämligen 9.50 istället för 8.00 och det känns ju helt fantastiskt. Så nu ligger jag i sängen och drar mig, slänger ett öga över min fina sambo som sover så sött. Han är så fin när han sover. En annan har ju dregel hela ansiktet, sover med öppen mun och sömngrejs i ögonen. Men inte min sambo, han är perfekt när han sover, han kanske är en prins trots allt?

Igår så var jag med syster Tina och hennes barn underdagen, vi åkte till njurunda först till en tjej som har ett eget företag som säljer barnkläder. Jag själv kom hem med en body och ett par byxor. Superfina! Efter det så drog vi till donken, käkade lite burgare, sen drog vi till hällsjö till loppisen där och kollade lite. Jag hittade ingenting men Tina köpte lite burkar och sånt.

Efter de så kom jag hem till robin, och vi drog vidare till marie och mattias och hälsade på. Busade lite med Alvin innan han somnade och sedan kollade vi på melodifestivalen. Som rent utsagt SÖG! Första låten var ju helt okej. Men dom andra sög ju!

Nu idag så tror jag att elin jonsson skulle komma och att vi skulle vidare till elin andersson för att hälsa på henne och hennes bebis! :)

/kn


ÅH HAPPYDAY!

Skrivet: 2013-02-01 Kl. 12:15:33
Idag är det en happyday! Fredag, solen lyser (ser det ut som i butiken) jag är ledig i helgen och Bodil ska vara med mig idag. Tänkte bjuda henne på middag om de är så att hon ska till oss och inte jag till henne. Men ändå! HAPPYDAY! Och en sak till varför dagen är så bra, jag kliver ju in i v28 samt att det är första februariiiiiii!!
 
Februari brukar ju bara springa fram, och i början på mars händer det mycket. Vi har skrivit på lägenhetskontraktet att vi få flytta in 1/3 (kan bli tidigare också som jag fattade de som), sen fyller jag 21år 3/3, Sen Josefin blir 21år 6/3 , min älskade sambo fyller ju 25år den 16/3, det är väl dom viktigaste som fyller år i mars. Men det är ju så många som fyller. Och inte bara med att vi få flytta och alla födelsedagar, huuuuuur underbart är inte mars månad annars då? Våren är påväg liksom. jag älskar våren! Och när våren kommer så är det absolut inte länge kvar till bebis är här! <3 Mamma och pappa längtar så mycket efter dig. <3
 
Igår hade jag en bra dag med fogarna, tills jag kom hem. Då kommer smärtan efter allt stående på jobbet, och på tal om natten? pff.. fick byta ställning var 15minut kändes de som. Jag har haft så ONT! och idag, det är ju helt sjukt att jag ens kan vara på jobbet. Det gör ont i varje steg jag tar. Det känns som att min skelett spräcks nästan, knakar sönder.. Ja jag vet inte, är sämst på att förklara, MEN DET GÖR ONT! JAG VILL FÅ HJÄLP NU!
 
/kn

v28 är så välkommet så! <3

Skrivet: 2013-02-01 Kl. 12:09:19

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar


RSS 2.0